la-Resita.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii resitenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

S-a lansat website-ul proiectului "Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin"

Consiliul Județean Caraș-Severin a lansat website-ul proiectului"Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin". 

Mediul și deșeurile cărășene

În cadrul proiectului Sistem integrat de management al deșeurilor în Caraș-Severin, a fost creat un site special dedicat acestui demers: www.004mediu.cjcs.ro.

Consiliul Județean Caraș-Severin derulează proiecte de cinci milioane euro prin POSDRU

Consiliul Județean Caraș-Severin a câștigat, în acest an, patru proiecte importante, derulate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), valoarea totală fiind de aproape cinci milioane euro. 

Municipalitatea din Reșița studiază posibilitatea introducerii de trenuri urbane sau a metroului de suprafață

Autoritățile locale lucrează, în prezent, la un studiu de fezabilitate ce vizează introducerea unui nou tip de transport în comun, pe calea ferată, ce ar urma să lege cele două gări din municipiu. Cu ajutorul fondurilor europene sau guvernamentale, se dorește achiziționarea de trenuri urbane sau metrouri de suprafață. 

Reșița renunță la sistemul centralizat de termoficare

Primăria Reșița renunță la sistemul centralizat de încălzire și caută soluții pentru dotarea instituțiilor din subordine, care erau racordate, cu centrale individuale. 

Donația unor arme de patrimoniu Muzeului Banatului Montan

Miercuri, 2 iulie 2014 orele 1000, va avea loc la la sediul Inspectoratului de Poliție al județului Caraș-Severin, ceremonia de donație a unui lot de arme de patrimoniu către Muzeul Banatului Montan, Reșița.

Investiții de sute de milioane de euro în alimentarea cu apă și canalizare în județul Caraș-Severin

În județul Caraș-Severin au fost demarate investiții de 314 milioane euro pentru sistemul de apă și canalizare, a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Reșița, Anatoli Liber, directorul general al SC Aquacaraș SA.

Contract în participație al CJ Caraș-Severin cu un investitor privat pentru dezvoltarea Muntelui Mic

Consilierii județeni din Caraș-Severin au aprobat, joi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind contractul de asociere în participație, între Consiliul Județean Caraș-Severin și S.C. Nordica Turism SRL, având ca obiect dezvoltarea activității pe Muntele Mic. 

Lacul Ochiul Beiului, unul dintre cele mai căutate obiective turistice

Unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județul Caraș-Severin este Lacul Ochiul Beiului, un lac puternic alimentat de un izvor carstic subteran, de o culoare aproape ireală.

Ziua Copilului

Pe 1 Iunie, începând cu anul 1950, în România sărbătorim alături de copii o zi cu zâmbete și veselie.

Cascada Bigăr ar putea deveni unul dintre cele mai căutate obiective turistice

Cascada Bigăr ar putea deveni unul dintre cele mai căutate obiective turistice din partea de vest a țării, după ce a fost declarată de către americani drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

Trei medici din Caraș-Severin, trimiși în judecată pentru că au luat mită de la peste 300 de pacienți

Trei medici din Caraș-Severin, printre care se află și Sebastian Telbis, șeful Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraș-Severin, au fost trimiși în judecată pentru că au luat mită de la peste 300 de pacienți, cărora le-au eliberat ilegal decizii de pensionare pentru grad de invaliditate.

Interviu Alexandru Bulacu (WWF-România): 21 de zimbri, pregătiți pentru resălbăticire; anul viitor vor fi eliberați în păduri

Unul dintre cele mai mari proiecte dedicate salvării zimbrilor din Europa se va derula în localitatea Armeniș, din județul Caraș-Severin. Organizațiile neguvernamentale WWF-România și Rewilding Europe au adus sâmbătă în țara noastră 21 de zimbri ce au fost donați de mai multe rezervații din Europa, cu scopul de a-i ajuta să se integreze în mediul sălbatic din Munții Țarcu, în Carpații Meridionali.

Noaptea Europeană a Muzeelor la Reșița - Porți deschise la Muzeul Banatului Montan

Între evenimentele muzeistice importante de peste an se înscrie și Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment inițiat în urmă cu 10 ani de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, ca variantă nocturnă a Zilei Internaționale a Muzeelor, 18 mai.

Muzeul Județean de Etnografie din Caransebeș

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, singura instituție cu acest specific din județul Caraș-Severin este situat pe strada General Dragalina nr.2.

Consiliul Județean Caraș-Severin a prezentat un proiect privind dezvoltarea zonei turistice Semenic

Consiliul Județean Caraș-Severin a prezentat, joi, un studiu de dezvoltare a zonei turistice Semenic și l-a supus dezbaterii opiniei publice, proiectul prevăzând o serie de investiții într-un centru de agrement și sport nautic, un parc acvatic, un sat de vacanță și un parc de aventură. 

”La Mulți Ani, Europa!” la Muzeul Banatului Montan

Muzeul Banatului Montan din Reșița în parteneriat cu Școala Gimnazială Ocna de Fier organizează la sediul școlii concursul tematic ”La Mulți Ani, Europa!”.

”Sunt cetățean român, sunt cetățean european” la Muzeul Banatului Montan

Colegiul Național „Mircea Eliade” în colaborare cu Muzeul Banatului Montan din Reșița și Centrul Militar Caraș-Severin organizează la sediul Muzeului Banatului Montan acțiunea denumit㠔Sunt cetățean român, sunt cetățean european” care face parte din proiectul cultural-educațional ”O familie reunit㠖 Europa”.

Ziua Liliacului sărbătorită în minivacanța de 1 mai

Minivacanța de la începutul lunii mai a prilejuit organizarea, la Ciclova Montană, a sărbătorii liliacului. Chiar dacă vremea nu a ținut cu organizatorii, oamenii din zonă au venit să vadă spectacolele pregătite special pentru această sărbătoare.

Consiliul Județean Caraș-Severin, aplicant pentru patru noi proiecte

Conferința de lansare a patru noi proiecte care au obținut finanțare prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a avut loc marți la Consiliul Județean Caraș-Severin. 

Brandul cascadei Bigăr promovat pentru creșterea vizibilității Parcului Național Cheile Nerei - Beușnița

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit în cooperare cu Liceul Tehnologic MIHAI NOVAC Oravița și Liceul Tehnologic CLISURA DUNĂRII Moldova Nouă implementează în perioada aprilie — septembrie 2014 proiectul de interes public Cascada Bigăr, promotor pentru creșterea gradului de acceptare al Parcului Național Cheile Nerei — Beușnița la nivelul comunităților locale.

Ambasadorul ceh a vizitat pentru prima dată municipiul Reșița

Ambasadorul Republicii Cehe în România, Jiri Sitler, precum și consulul onorific al Republicii Cehe la Timișoara, Ștefan Motec, au fost primiți marți, într-o întâlnire comună, de către prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, și de către primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu. 

Faza națională în domeniul "Fabricarea produselor din lemn" se desfășoară la Caransebeș

Faza națională pentru toate calificările profesionale specifice domeniului 'Fabricarea produselor din lemn' va avea loc la Caransebeș în perioada 7-11 aprilie, a anunțat, luni, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Două noi proiecte cu finanțare europeană, câștigate de Consiliul Județean Caraș-Severin

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a semnat contractele pentru două noi proiecte ce au obținut o finanțare de aproape șapte milioane de lei prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Camelia Șușco.

La Reșița a fost semnat primul contract cu fonduri UE pentru reabilitări de blocuri

Primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a semnat, luni, primul contract de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea energetică a unor blocuri de locuințe, acesta vizând trei imobile cu 120 de apartamente.

Muzeul Locomotivelor cu Abur de la Reșița

Muzeul Locomotivelor cu Abur, cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa, este găzduit de Parcul Triaj din Reșița, județul Caraș-Severin.

Lucrări noi și vechi, de milioane lei, cu finanțare națională, derulate de Consiliul Județean Caraș-Severin

Consiliul Județean Caraș-Severin derulează, în acest an, proiecte cu finanțare națională, în valoare totală de 25 milioane lei, constând în lucrări de alimentare cu apă, canalizare, reabilitare drumuri, poduri și podețe, a declarat joi, într-o conferință de presă, Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Sorin Frunzăverde, finalist în competiția din cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2014

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a obținut cele mai multe voturi on-line în competiția organizată în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2014.

Băile Herculane ar putea reveni ca importanță alături de Baden-Baden și Karlovy Vary, spune Grapini

Stațiunea Băile Herculane ar putea reveni ca importanță alături de Baden-Baden și Karlovy Vary, însă e necesar pentru aceasta ca administrația locală să acceseze cât mai multe proiecte cu fonduri UE în noul exercițiu bugetar 2014-2020, a declarat sâmbătă, la Reșița, Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări față de inculpații:

CHEBUȚIU ADRIAN, președinte al consiliului de administrație și director general al UCM Reșița S.A , PREDA CORIOLAN ADRIAN, director executiv la aceeași societate (ambii la data faptelor),  TRUȚI LAURA SIMONA (fostă SÎNEA)

INTERVIU Mihai Stepanescu, primarul Reșiței: Cred că reșițenii apreciază, în primul rând, faptul că am fost sincer cu ei.

Primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, este la cel de-al doilea mandat, primul obținându-l ca independent, iar cel de-al doilea sub sigla PSD. În tot acest timp, municipalitatea s-a confruntat cu probleme legate, în special, de lipsa locurilor de muncă și a investitorilor. Multe din obiectivele pe care și le-a propus ca primar au fost soluționate, însă, spune Mihai Stepanescu într-un interviu acordat AGERPRES, sunt și multe altele care încă își mai așteaptă rezolvarea. Prin urmare, au fost stabilite mai multe priorități în vederea dezvoltării municipiului de pe Bârzava.

Certificatele doveditoare ale alegerii celor zece parlamentari în Circumscripția Electorală nr. 11 Caraș-Severin au fost înmânate joi de către președintele BEJ, judecătorul Rustin Ciasc, în cadrul unei ceremonii organizate la Consiliul Județean.

'În Caraș-Severin, s-a finalizat, joi, procedura electorală desfășurată pentru alegerile legislative din acest an ca urmare a predării materialelor centralizatoare la Biroului Electoral Central. Am subliniat, cu acest prilej, buna desfășurare a întregului proces electoral în urma căruia zece parlamentari au fost aleși în județ', a afirmat judecătorul Rustin Ciasc.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015