la-Resita.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii resitenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Învățătorii din Caraș-Severin un fel de psihologi

Începând de mâine și până în 28 noiembrie se desfățoară la nivelul zonelor județului Caraș-Severin, cercurile pedagogice semestriale ale învățătorilor.

Noi locatari in blocuri ANL din Resita

Primarul Municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a înmânat marți, 18 noiembrie, repartițiile pentru locuințe ANL și sociale din mai multe blocuri din municipiu.

S-a mărit alocația de plasament

Alocația de plasament s-a mărit de luna trecută și în județul Caraș-Severin. Asistenții maternali, dar și familiile care au luat copii în plasament vor primi bani mai mulți.

Au început lucrările de amenajare a deponeului ecologic din județul Caraș-Severin

În Caraș-Severin au început lucrările de amenajare a deponeului ecologic, derulate în cadrul proiectului Sistem integrat de management al deșeurilor și finanțat din fonduri europene, valoarea totală fiind de peste 230 de milioane de lei. 

Primăria Reșița face planuri pe termen lung

O întâlnire legată de locurile de muncă din Reșița a organizat astăzi Primăria municipiului. Au participat atât reprezentanți ai administrației, cât și ai sindicatelor și patronatelor.

Biblioteca Municipală s-a alăturat campaniei împotriva antisemitismului și fascismului

Biblioteca Municipală Reșița este singura bibliotecă din România care s-a alăturat campaniei derulată la nivel european de luptă împotriva formelor contemporane ale fascismului și antisemitismului.

Se fac investiții la Reșița

În acest an, administrația locală din Reșița a accesat o serie de proiecte de infrastructură, cu finanțare europeană sau guvernamentală.

Pustietate prin parcul industrial din Reșița

Parcul industrial din Reșița continuă să fie ocolit de investitori.

Sorin Frunzăverde spune că proiectele CJ Caraș-Severin cu fonduri UE asigură circa 2.200 de locuri de muncă

Consiliul Județean Caraș-Severin desfășoară lucrări în valoare de 390 milioane euro pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare, pentru stații de epurare și uzine de apă, iar aceste investiții vor asigura circa 2.200 de locuri de muncă și pentru următorii ani, a declarat, joi, Sorin Frunzăverde, președintele CJ. 

Sorin Frunzăverde a primit distincția "Floarea Dunării'', acordată de guvernul de la Belgrad

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin,Sorin Frunzăverde, a primit distincția "Floarea Dunării", aceasta fiindu-i acordată de Guvernul Serbiei, în cadrul Forumului Business Dunărean care se desfășoară la Belgrad în perioada 27-29 octombrie.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a fost premiat la Belgrad

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, va primi luni, la Belgrad - Serbia, distincția "Floarea Dunării" ("Dunavski cvet"), propunerea privind acordarea distincției fiind înaintată Ministerului pentru Administrație Publică și Dezvoltare Regională al Serbiei, de către Comuna Vârșeț. 

Tăieri de arbori și construcții ilegale în rezervația naturală Buhui-Mărghitaș, susține Grupul Ecologic de Colaborare Nera

Reprezentanții Grupului Ecologic de Colaborare (GEC) Nera din Oravița susțin că în rezervația naturală Buhui-Mărghitaș, județul Caraș-Severin, se taie arbori și se construiește ilegal.

Firmele noi se împiedica de bănci

Peste 2.200 de proiecte, cu o valoare totală de 200 de milioane de euro, se derulează în această perioadă în Caraș-Severin prin Programul Național de Dezvoltare Rurală finanțat de Uniunea Europeană.

Investiții de peste 11 milioane de euro, derulate de CJ Caraș-Severin prin Aquacaraș, la Moldova Nouă

Investiții de peste 11 milioane de euro în reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare se derulează în prezent la Moldova Nouă, pe Programul Operațional Sectorial de Mediu nr. 1, a precizat joi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. 

O nouă rectificare bugetară pozitivă, aprobată de consilierii din Caraș-Severin

Consilierii județeni din Caraș-Severin au aprobat, vineri, o nouă rectificare bugetară.

PSD Caraș-Severin are cei mai mulți primari pe care i-a avut vreodată

Un număr de 17 de primari din Caraș-Severin au trecut de la diferite formațiuni politice la PSD, iar alți șapte au devenit independenți, în prezent partidul având în județ "cei mai mulți edili pe care i-a avut vreodată", potrivit liderului filialei județene a social-democraților, Ion Mocioalcă. 

Cum mâncăm … ce mâncăm … cum trăim …

Joi, de Ziua Mondială a Alimentației, fast-food-urile din Reșita erau pline de tineri care la fel ca în fiecare zi savurau meniul zilei sau nelipsita shaorma. Proprietarii de restaurante nu se plâng, când vine vorba de clienți. Cel puțin 50-60 de tineri mănâncă zilnic la același restaurant.

Cătălin Zgârță a obținut medalia de aur la turneul internațional de judo “Citta del Mosaico”

Clubul Sportiv Muncitorul Reșița a participat cu doi judoka la turneul internațional dotat cu trofeul “Citta del Mosaico” organizat, la sfârșitul săptămânii trecute (11-12 octombrie) în orașul italian Spilimberg.

CJ Caraș-Severin verifică stadiul derulării investițiilor pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare

Stadiul derulării investițiilor pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din județul Caraș-Severin este verificat, în această perioadă, de reprezentanții Consiliului Județean, a anunțat președintele forului județean, Sorin Frunzăverde.Valoarea totală a banilor atrași de către CJ Caraș-Severin pentru aceste investiții, prin trei programe europene, este de peste 400 milioane euro. 

Primăria Reșița a verificat stadiul lucrărilor de montare a centralelor termice în școli

O echipă a Primăriei municipiului Reșița a efectuat, marți, o deplasare în teren la o parte dintre unitățile de învățământ, pentru monitorizarea stadiului lucrărilor de individualizare a surselor de încălzire. Astfel, au fost verificate Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 6, Colegiul Tehnic Reșița, Colegiul Național "Mircea Eliade", fosta Școală Gimnazială nr. 12 și Colegiul Național "Traian Lalescu". 

Proiect transfrontalier pentru reducerea timpului de reacție a autorităților în cazul situațiilor de urgență

Autoritățile din Caraș-Severin și cele din Serbia derulează un proiect transfrontalier prin care se dorește dezvoltarea unui sistem eficient de alarmare, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, pentru reducerea timpului de reacție în situații de urgență. 

Centrale individuale termice sunt montate de urgență în unitățile de învățământ și în instituțiile din Reșița

Lucrările de montare a centralelor termice individuale și de racordare a unităților de învățământ și instituțiilor publice la rețeaua de gaze sunt în plină desfășurare în municipiul Reșița. Instituțiile publice și școlare au rămas fără nicio sursă de încălzire, după încetarea activității a SC CET 2010 Reșița. 

Încep lucrările de modernizare a infrastructurii de apă din Oțelu-Roșu

S.C. Aquacaraș S.A., al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Caraș-Severin, a demarat toate procedurile legale pentru începerea lucrărilor în orașul Oțelu-Roșu pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, această investiție ce beneficiază de finanțare europeană având o valoare de aproximativ 41 milioane de lei, a anunțat luni, Adriana Almăjan, purtător de cuvânt al societății.

Ploaia a redus la zero exportul fructelor de pădure în Caraș-Severin

Direcția Silvică a județului Caraș-Severin nu a încheiat anul acesta niciun contract cu furnizorii pentru exportul fructelor de pădure, a declarat reprezentantul biroului de producție-comercializare din cadrul instituției, Flavius Popescu.

Festivalul Răchiei din Banat, la Băile Herculane

Peste 35 de producători participă la Festivalul Răchiei din Banat desfășurat sâmbătă la Băile Herculane, în contextul unei promovări a stațiunii.

Universitatea "Eftimie Murgu" Reșița susține demersul CJ Caraș-Severin în proiectul de gestionare a deșeurilor

Consiliul Județean Caraș-Severin a încheiat un acord de parteneriat cu Universitatea "Eftimie Murgu" Reșița, în cadrul proiectului "Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin". 

'Tunelul iubirii' din România, pe noua listă 'Descoperă Europa' a Parlamentului European

O cale ferată abandonată din România, supranumită Tunelul iubirii, ce lega Oțelul Roșu de Caransebeș, este unul dintre cele mai romantice locuri din țară și figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate.

Consiliul Județean Caraș-Severin pregătește un proiect pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în județ

Două noi contracte de lucrări, derulate în cadrul proiectului "Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin", a căror valoare însumată se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei, au fost semnate recent de Consiliul Județean Caraș-Severin. 

Poliția Locală Reșița se confruntă cu lipsa de personal

Numărul agenților este insuficient și chiar dacă au fost organizate mai multe concursuri, posturile nu au fost ocupate.

Puțini reșițeni și-au adus aminte de Ziua Imnului Național

Ziua Imnului Național a fost marcată, marți, la Reșița, printr-un ceremonial desfășurat în Parcul Tricolorului, eveniment organizat de Instituția Prefectului - Județul Caraș-Severin și Primăria Reșița.

Municipalitatea reșițeană caută soluții pentru asigurarea agentului termic clienților fostei CET

Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a declarat marți, în ședința Consiliului Local, că se caută în continuare soluții pentru asigurarea energiei termice în oraș, după ce societatea CET 2010 a fost desființată, iar unitățile de învățământ, spitalele și o serie de instituții publice au rămas fără apă caldă și căldură. La aceste clădiri de interes public se mai adaugă și câteva mii de familii care primeau agentul termic de la CET.

Fostul director de la Moldomin, Iacob Chișărău, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015